Παθήσεις Πρωκτού

Home / Παθήσεις Πρωκτού
Τα συμπτώματα είναι:
 • Διόγκωση στην περιοχή του πρωκτού
 • Πόνος – Τοπικός ερεθισμός
 • Αιμορραγία
 • Έκκριση βλέννης
 • Κνησμός (φαγούρα)
 • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης
 • Οποιοδήποτε ενόχλημα στην περιοχή του πρωκτού πρέπει να εκτιμάται άμεσα από ειδικό ιατρό.

Χειρουργική αντιμετώπιση 

Τεχνική He.L.P.

αποτελεί τεχνική που εφαρμόζεται την τελευταία πενταετία. Συνίσταται στη laser απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών χωρίς αναισθησία και με ελάχιστο χρόνο νοσηλείας. Ο ασθενής εξέρχεται την ίδια μέρα και από την επομένη επιστρέφει σε όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες.
Τεχνική κατά Longo με την οποία οι αιμορροΐδες δεν αφαιρούνται, αλλά διακόπτεται η αιμάτωσή τους με τη βοήθεια ενός ειδικού συρραπτικού μηχανήματος και έλκονται προς τα πάνω. Απαιτείται νοσηλεία μόνο μιας ημερας και τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εντυπωσιακά.
Τεχνική κατά Milligan-Morgan η οποία είναι η πλέον ριζική επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται όλες οι διογκωμένες αιμορροΐδες. Πλέον η τεχνική αυτή υιοθετείται όλο και σπανιότερα λόγω του έντονου μετεγχειρητικού άλγους που συχνά επιφέρει αλλά και της καταστροφικότητάς της στα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια».

Η αιμορροϊδοπλαστική LHP 

Είναι μια σύγχρονη, σύντομη και αναίμακτη θεραπεία γιατη συρρίκνωση του αιμορροϊδικού ιστού σε αιμορροΐδες κάθε βαθμού. Η αιμορροϊδοπλαστική LHP ενδείκνυται ιδιαίτερα για τη συρρίκνωση και ανάταξη της πρόπτωσης των αιμορροΐδων τρίτου και τετάρτου βαθμού καθώς προσφέρει εντυπωσιακά κλινικά αποτελέσματα.
Η αιμορροϊδοπλαστική LHP πραγματοποιείται κάτω από την κατάλληλη τοπική ή γενική αναισθησία, μετά από μικρή παρακέντηση και με τη χρήση ειδικής μυτερής ίνας που εκπέμπει κυκλικά (360ο) ενέργεια laser στο εσωτερικό τοίχωμα του αιμορροϊδικού όζου.

Είναι μία επιμήκης, επώδυνη σχισμή (πληγή) του πρωκτικού σωλήνα. Εκδηλώνεται με ισχυρό πόνο αμέσως μετά τη κένωση (σαν κάψιμο ή σχίσιμο) ο οποίος μπορεί να διαρκέσει 2-6 ώρες και κάποιες φορές συνοδεύεται από πολύ μικρή αιμορραγία.

Η θεραπεία με υπακτικά και τοπικές αλοιφές συχνά αποτυγχάνει ενώ η χειρουργική αντιμετώπιση είναι ευχερής, σύντομη και αποτελεσματική.

Η επέμβαση είναι η μερική πλάγια έσω σφιγκτηροτομή, η οποία καταργεί τον χρόνιο σπασμό και διευκολύνει την ταχεία επούλωση και την αποφυγή υποτροπής. Η επέμβαση διαρκεί 20-30 λεπτά. Ο ασθενής επιστρέφει συνήθως στο σπίτι του την ίδια ημέρα.

Αποτελεί την οξεία φάση μιας ορθοπρωκτικής λοίμωξης (μικροβιακής φλεγμονής), η χρόνια φάση της οποίας είναι το περιεδρικό συρίγγιο.

Εκδηλώνεται με πόνο, πυρετό και συλλογή πύου στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό. Η θεραπεία του περιεδρικού αποστήματος είναι η έγκαιρη χειρουργική διάνοιξη και ευρεία παροχέτευσή του.

Περιεδρικό συρίγγιο είναι η επικοινωνία μεταξύ του εντέρου (εσωτερικό στόμιο) και του δέρματος, η οποία συνήθως εκδηλώνεται με εκροή πύου από το εξωτερικό του στόμιο (δερματικό στόμιο).
Η θεραπεία είναι χειρουργική με ανεύρεση και καταστροφή του εσωτερικού στομίου, εντοπισμό της πορείας του συριγγώδους πόρου και καταστροφή του σε όλο το μήκος του με όσο το δυνατόν μικρότερη διατομή των σφιγκτήρων.

Είναι μία φλεγμονή του δέρματος της μεσογλουτιαίας πτυχής.

Προκαλείται από διείσδυση τριχών στο δέρμα (τριχοφωλεακό συρίγγιο). Εμφανίζεται συχνότερα σε νέους, ιδίως τριχωτούς ασθενείς, και ειδικά σε υπέρβαρους. Εμφανίζεται μια επώδυνη διόγκωση και μπορεί να παρουσιαστεί εκροή δύσοσμου περιεχομένου.

Η θεραπεία είναι χειρουργική. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι. Η μέθοδος της συριγγοτομής γίνεται με τοπική αναισθησία, ολιγόωρη νοσηλεία, ελάχιστο πόνο, χωρίς συχνές αλλαγές, με την πιο γρήγορη επούλωση και με ελάχιστη πιθανότητα υποτροπής.

Όνομα
Επώνυμο
Διεύθυνση Email
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Ηλικιακή Ομάδα
 • - επιλέξτε -
 • 0-14 ετών
 • 15-20 ετών
 • 21-30 ετών
 • 31-40 ετών
 • 41-50 ετών
 • 51-60 ετών
 • 61 ετών και πάνω
Μήνυμα
Συμφωνώ